Meer noten op je zang

Mais Quelle ChansonZangtrajecten

MQC coacht kinderen, jongeren en volwassenen in het plezier en het leren van samen zingen.
Er worden wekelijks zangmomenten georganiseerd op verschillende locaties met uitzondering van de vakantieperiodes.


Young Voices

Kinderzang

Op woensdagmiddag kunnen kinderen deelnemen aan ‘Young Voices’ in de Broederij in Ledeberg. Dit traject wordt begeleid door zangeres Luna Maes.

Schrijf in via onze agenda

Spelenderwijs worden de kinderen gecoacht om samen te leren zingen. Na tien sessies tonen de kinderen alles wat ze geleerd hebben aan hun ouders tijdens een feestelijk toonmoment.

Rebellious Voices

Ons traject jongeren, ‘Rebellious Voices’ gaat ook op woensdagnamiddag door in de Handelsbeurs in het centrum van Gent. Kapinga Gysel leert een gevarieerd repertoire met liedjes in verschillende muziekstijlen aan.

Schrijf in via onze agenda

Er komen verschillende samenzang technieken aan bod, maar het belangrijkste is het ontwikkelen van een eigen stijl en stem.  Op het einde mogen de jongeren op het podium van de Handelsbeurs optreden voor al wie het horen wil. Voor de deelnemers van dit traject is dit een unieke en rijke ervaring.

Young at Heart

Het derde zang traject van MQC is ‘Young at Heart’ in Nieuw Gent. Met laagdrempelige liedjes tracht Kapinga zoveel mogelijk mensen uit verschillende generaties te overtuigen om samen te zingen. Dit traject is een initiatief van MQC in samenwerking met Aanloophuis Poco loco, de Zuidpoort (Vereniging waar armen het woord nemen) en groeiplek de Serre. Het zijn vaak deelnemers van deze organisaties die in het zang traject stappen.

Het zangatelier, daar heb ik echt mijn grenzen verlegd. Ik heb altijd gedroomd van zoiets, maar nooit echt gedurfd, nooit gedacht dat ik het ging durven, is voor mij echt een mijlpaal om tijdens het feest van 20 jaar Poco Loco mee op het podium te zingen.

— Getuigenis van een deelnemer

Samen zingen draait niet enkel rond leren zingen; het gaat vooral over de kracht die je ervaart wanneer je het durft en wanneer je je kan openstellen in groep om te zingen. Het is een krachtige vorm van participatief werk waarmee je mensen op een zeer verbindende en versterkende manier op de been kunt krijgen.

ZANGAGENDA

Lopende & aankomende zangtrajecten in onze agenda:

Nog vragen?

Neem gerust contact op.
We zullen ze met veel plezier beantwoorden.

Te laat?

Het is nooit te laat om te beginnen zingen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Zo ben je er de volgende keer als eerste bij.

Mais Quelle Chanson Kampen
Mais Quelle Chanson Kampen