HET LEVEN IS EEN LIED

Mais Quelle ChansonSchooltrajecten

Voor de tweede en derde graad van het basisonderwijs, en de eerste en tweede graad van het secundair.

In een schooltraject doorlopen onze begeleiders met de klasgroep dezelfde stappen als tijdens een kamp: We bekijken een kunstwerk, een filmpje of we lezen een verhaal; er worden een aantal interessante thema’s uit dit werk gefilterd; hier wordt over gefilosofeerd; de ideeën van de kinderen worden verwerkt in een songtekst; de kinderen maken zelf muziek en zij maken ook de bijhorende geluiden, de bruitage van een filmpje of voor een liedje en tot slot wordt het resultaat getoond tijdens een toonmoment.


Dit alles gebeurt tijdens 10 sessies (telkens één per week). Zo’n traject wordt dus gespreid over een volledig trimester. De begeleiders van MQC en/of partners zijn elke week twee uur aanwezig in de klas, maar soms (geheel vrijblijvend) werken de leraren verder tijdens de andere lessen waardoor het project nog dieper kan doorwerken en nog meer weerklank vindt bij de kinderen. Sowieso zijn dit trajecten die een grote impact hebben op de groep.

Mais Quelle Chanson schooltrajecten
Mais Quelle Chanson trajecten

Er wordt gepraat over niet voor de hand liggende onderwerpen zoals ziekte, eenzaamheid, oorlog, vluchten van een oorlog en in een ander land een nieuw leven beginnen, discriminatie, … We maken deze thema’s bespreekbaar en we zoeken samen oplossingen.

Voorbeeld: Traject over oorlog

We zetten er krachtige sterktes tegenover zoals de moed als mens om ergens voor op te komen of voor te kiezen, de kracht van liefde, de kracht van open communicatie, de kracht van jezelf zijn, de kracht van de open blik, …

Mais Quelle Chanson schooltrajecten
Mais Quelle Chanson schooltrajecten

We merken dat kinderen elkaar beter leren kennen en dichter bij elkaar komen door deze open gesprekken, waar iedereen gerespecteerd wordt en iedereen ook een plaats krijgt in het creatief proces.

Betrokken partij?

Of je nu in het onderwijs werkt, een ouder bent, of iemand kent die hier in geïnteresseerd is… We zijn allemaal rechtstreeks of onrechtstreeks betrokken bij het mentale welzijn van onze kinderen.

Stuur deze info door of neem contact op met ons en ontdek hoe we een verschil kunnen maken dat ook op lange termijn een positieve weerklank kan vinden.

Voulez-vous? (aha)

Wil je graag op de hoogte gehouden worden over onze initiatieven van Mais Quelle Chanson voor jongeren en het onderwijs? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.