ZANG, MUZIEK, EN ZOVEEL MEER

De kampen vanMais Quelle Chanson

Tijdens de schoolvakanties kunnen kinderen van 6 tot 16 jaar deelnemen aan onze muziekkampen.
Gedurende vijf dagen worden ze ondergedompeld in een creatief maakproces.


Onze werkwijze gaat als volgt:

De eerste dag reiken we een thema aan: we bekijken samen een kunstwerk, een animatiefilmje, er wordt een sprookje verteld, we tonen een filmpje over een maatschappelijk relevant thema of we zetten een andere kunstdiscipline in de kijker. Daar filteren we interessante vragen uit en we filosoferen hierover met de kinderen. We zijn altijd zeer benieuwd wat zij daarover te vertellen hebben. Hun input wordt verwerkt in een songtekst die ze zelf schrijven samen met een professionele songwriter.

Mais Quelle Chanson Kampen

Daarna beginnen we echt muziek te maken. De kinderen jammen op soms zelfgemaakte instrumenten of instrumenten die onze begeleidende muzikanten mee hebben. En zo ontstaan er nieuwe melodieën.

Spelenderwijs wordt een nieuw liedje in mekaar gebokst en ook bijkomende geluiden, de bruitage van een animatiefilmpje bijvoorbeeld, maken de kinderen zelf: bijvoorbeeld het geluid van voetstappen, het waaien van de wind of een getik op een raam, …

Mais Quelle Chanson Kampen
Mais Quelle Chanson Kampen MSK

Een MQC-kamp is:

Zelf muziek maken, samen zingen, tekenen, knutselen, naar een museum gaan zoals het MSK, yoga doen of dansen, samen spelen… en vooral veel plezier hebben samen. Deze vijfdaagse wordt telkens zeer gevarieerd ingevuld.

En last but not least: Als kers op de taart mogen de kinderen op het einde schitteren in een toonmoment waar alle ouders het resultaat komen bewonderen.

Schrijf in via onze agenda
Mais Quelle Chanson Kampen

KAMPAGENDA

Genoeg gezeverd, doe gewoon mee!
Deze kampen komen er aan:

Nog vragen?

Neem gerust contact op.
We zullen ze met veel plezier beantwoorden.

Te laat?

Don’t cry Snowman, schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Zo ben je er de volgende keer als eerste bij.

Mais Quelle Chanson Kampen
Mais Quelle Chanson Kampen