Op 3 december stellen we de Armste week 2022 voor aan de pers en het publiek. Dit jaar willen we daar het nodige lawaai rond maken, dus organiseren we een heuse keuken jam met alle organisaties die zich inzetten voor de Armste Week (Van 12/12 tot 18/12) We willen graag de Krook volledig omringen met lichtjes om zo te tonen wie er zich allemaal inzet voor een warmere samenleving.

Om deze ketting rond de krook te vormen hebben we jou nodig. Kom op zaterdag 3 december naar het Miriam Makeba plein (De Krook) met een lichtje en keukengerei waar je muziek mee kan maken om zo lawaai te maken voor de Armste week. We willen graag een ketting maken rond het gebouw van de bibliotheek om zo een gezicht te geven aan de armoede in onze stad.
(We organiseren dit samen met het Gents Kunstenoverleg en tal van andere organisaties)

Wie? Alle organisaties die zich inzetten om de armoede uit de wereld te helpen en iedereen die dit doel belangrijk vindt
Wat ? We willen graag een ketting maken rond de Krook om zo een krachtig beeld te maken. Met dit beeld willen we de mensen die het moeilijk hebben visualiseren. Breng een lichtje mee ( Kaars, lampje, ledlicht) om zo een lichtketting te vormen. Om ook ons te laten horen voor de Armste week vragen we ook keukengerei mee te nemen (Potten, pannen, lepels ) om in een grote kitchen jam lawaai te maken voor de Armste week.
Wanneer? Zaterdag 03/12, om 16u starten we de ketting.
Waar? Miriam Makeba plein (De krook) Voor de ingang van de bib.