Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Kinderzang Ledeberg

Kinderzang Ledeberg

25 januari, 2023 @ 13:30 15:30

Tijdens ons zangtraject voor kinderen werken we steeds rond een thema. De kinderen leren liedjes aan en praten samen met Luna over de tekst. Daarbij mogen ze hun mening of gedachten vertellen.

De lessen draaien om het creatief omgaan met muziek. Het is dus geen traditioneel koor. We willen de kids op een fijne en toegankelijke manier in contact brengen met muziek maken. Hierbij staan samenwerken en naar elkaar luisteren centraal.

Nu en dan wordt er eens met solozinnetjes gewerkt. Soms brengt Luna opnamemateriaal mee en mogen de kids iets opnemen en samen aan een clipje werken; of de kinderen maken bijvoorbeeld een choreo op de liedjes.

In de lessen letten we op inleving, performance en plezier bij het zingen. We vinden het belangrijk dat de kinderen zelfzeker worden tijdens het zingen en dat zij groeien in de muzikale uitdagingen die ze durven aangaan.

Het kinderkoor zal op de volgende woensdagen doorgaan telkens van
13u30 tot 15u30

op

18 en 25 januari – 1, 8 en 15 februari – 1, 8, 15, 22 en 29 maart

€90 Uitpas verhoogde tegemoetkoming: € 18

EXTRA: Drinkbus meebrengen + vieruurtje

Dit traject wordt begeleid door Luna Maes. WIE IS LUNA?

Zij startte in het voorjaar met het begeleiden van de samenzang sessies met de kids / het kinderkoor van MQC en zal dit ook verder blijven zetten.

Luna is bezig met een master in zang aan het KASK & Conservatorium in Gent.

Naast de opleiding houdt ze zich ook bezig met haar eigen band die Kleinpunk heet.

Zolang ze zich kan herinneren is ze verzot op zingen en musiceren. Ze groeide op in een open en creatieve omgeving waar muziek luisteren en maken een prominente rol speelde. Vandaag doet ze niks liever dan haar liefde voor muziek delen.  Ze vindt het zeer belangrijk dat kinderen te maken krijgen met muziek op een toegankelijke manier. Plezier en samenhorigheid staan daarom voorop in de lessen.


Met dank aan Stad Gent 

+32 499 27 56 95

Standaertsite 1
Ledeberg, 9050 Belgium
+ Google Maps

Privacy Preference Center