Zomerkamp Vooruit Gent – GEANNULEERD
2 augustus 2021
10:00
Gent
Kunstencentrum Vooruit
Google Map

GEANNULEERD WEGENS OVERMACHT

Kom mee kijken door onze sprookjes caleidoscoop en ontdek hoe we een sprookje tot leven kunnen blazen. Beleef met ons mee hoe je uit verschillende hoeken een verhaal kunt bekijken. We maken zelf beelden, muziek en liedjes en gebruiken de magie van het verhaal om het om te toveren tot een muzikaal theaterstuk.
Tijdens elk kamp en elk traject die we met de kinderen doorlopen in 2021 komt een stukje van het verhaal tot leven. In 2022 zullen we aan de eigenlijke realisatie van het theaterstuk beginnen samen met onze culturele partners in Oostende en Kortrijk. Samen met regisseur Tom Dupont, zangeres en zangcoach Kapinga Gysel en veel andere begeleiders bouwen we aan deze muziektheatervoorstelling die we hopelijk eind 2022 in een coronavrije wereld mogen delen met het publiek. Wil je ook meespelen in deze voorstelling? Kom dan zeker naar één van onze kampen!

Tijdens dit zomerkamp verkennen we verder de wereld van het sprookje ‘Het meisje zonder handen’. Met professionele begeleiders Kapinga Gysel (zang), Tom Dupont (regie), Robbe Kieckens (percussie) en Sam Gysel (productie) werken we verder aan de muziek en bruitage die we maken op basis van een sprookje.

Een kamp in de Vooruit is zeer bijzonder. Tijdens de zomer resideren heel wat culturele organisaties in dit historisch gebouw. De kinderen van Mais Quelle Chanson mogen de ‘Curiezeneuzemosterdpot’ uithangen en al hun vragen stellen in een echt interview met professionele cameraman. We maken kennis met heel veel professionals en disciplines.

Het toonmoment van het kamp vindt op vrijdag plaats in de Kiosk Monterey in het Citadelpark in Gent tijdens het kinderfestival HERE COMES THE SUN. Kinderen die ingeschreven zijn voor het kamp, gaan sowieso mee naar het kinderfestival.

Wij hebben er alvast zin in 🙂

 

Wanneer? Het zomerkamp gaat door van 2 tot 6 augustus.

telkens van 10u tot 16u30
De kinderen zijn welkom vanaf 9u (er kan al vanaf 8u opvang voorzien worden mits betaling van €5 per kind)
Wij zijn sowieso aanwezig tot 17u (opnieuw opvang mogelijk tot 18u mits betaling van €5 per kind)

Wie? Voor kinderen van 6 tot 16 jaar

Waar? Kunstencentrum Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent

Kinderen uit Nieuw Gent, kunnen ook door een medewerker van MQC opgehaald worden aan de Pino Containers in Nieuw Gent om 9u, ’s avonds om 17u zijn de kinderen terug in Nieuw Gent.

Kostprijs? €60 per kind / Uitpas verhoogde tegemoetkoming: €12
rekeningnummer vzw Mais Quelle Chanson BE 88 0004 3195 4841

Lunch en drinkbus zelf meebrengen.
Een 10 en 4 uurtje ook meebrengen.

Graag per kind een nieuw inschrijvingsformulier invullen aub.