Online muzikale sessie ‘My gift to you’
28 mei 2021
14:00
Gent - Ledeberg
De broederij
Google Map

In augustus 2019 ging het theaterstuk ‘My gift to you’ in première bij Theater Aan Zee in Oostende. Dit stuk werd op initiatief van kleinVerhaal gemaakt door en samen met vrouwen onder leiding van Kapinga Gysel ism Isnelle Da Silveira, Lara Rosseel (contrabasiste) en Lisa Tahon (video).

Samen met zeventien vrouwen met zeer uiteenlopende leeftijden (tussen 25 en 64 jaar) en bijna allemaal van een andere afkomst en cultuur creëerden zij een poëtische en muzikale voorstelling, een live soundtrack van een vrouwelijke en onschuldige kindertijd, met liedjes en rituelen die ons aan onze eigen kindertijd doen terugdenken. Een voorstelling over het grootste geschenk dat je iemand kan ‘geven’: je vertrouwen en kwetsbaarheid.

Een kleine twee jaar na datum duiken Kapinga Gysel, Isnelle Da Silveira en Lara Rosseel in een opnamestudio om de muziek van dit stuk op te nemen. Ze halen herinneringen op, spreken over wat er toen misschien niet aan bod kwam en breien muzikaal verder op de liedjes die toen gemaakt werden.

Ben je benieuwd naar dit creatieproces en het resultaat? Volg dan zeker deze online sessie op 26 mei!

Vlaanderen_verbeelding-werkt

Met dank aan de Vlaamse Overheid.