Sprookjes Caleidoscoop

Posted by Kapinga Gysel Category: Algemeen Tag: , , ,

In 2021 lanceren we ons project ‘Sprookjes Caleidoscoop’.

Dit jaar werken we tijdens alle kampen en trajecten  rond een sprookje waarvan we samen met regisseur Tom Dupont en de kinderen een nieuwe muziektheatervoorstelling zullen maken. Samen met sprookjesexperte Adinda Verbanck belichten we een aantal aspecten van het verhaal en spreken we met de kinderen over de onderwerpen die ze zelf aanbrengen wanneer ze het sprookje hebben gehoord. Zoals wanneer je in een caleidoscoop kijkt, zien we telkens een andere hoek van het verhaal. We onderzoeken verschillende standpunten, contexten, zienswijzen en laten de kinderen zelf ontdekken hoe één aspect plots heel veel verschillende betekenissen kan hebben. 
Met deze betekenissen gaan we aan de slag om te schrijven, te knutselen, te zingen en te musiceren. Er zullen verschillende disciplines aan bod komen: muziek, decorbouw, stopmotion, animatie, theater, …  De kinderen die deelnemen aan de trajecten krijgen de kans om mee te spelen in de muziektheatervoorstelling waarin alle deelresultaten samenkomen. Hopelijk krijgen we de kans om het resultaat te delen met iedereen die het zien wil in een coronavrije wereld 🙂